de herinnering is een milde godin
voorbijgegane vreugde roept zij terug
en ook voorbijgegane leed
maar dit in het avondrood verhelderd
bijna als geluk

Daniel Sanders

Schrijver en Verteller in de Uitvaart

Een overlijden is altijd onverwacht, zelfs als je denkt er op voorbereid te zijn. In de eerste dagen na een overlijden schiet je snel van de ene emotie in de andere.  Juist dan word je gevraagd om inhoud te geven aan de afscheidsceremonie of viering van het leven.

‘Je hoeft dat niet alleen te doen. Ik help je daarbij.’

Vanuit persoonlijke ervaring en mijn werk als Verlieskundige weet ik hoe belangrijk een goed afscheid is. Aandacht voor afscheid helpt je verder.

Inhoud en sfeer

Vaak bestaan er al ideeën over hoe je wilt dat het afscheid er uit ziet. In het eerste gesprek gaan we verder met deze ideeën. Met wat jullie mij vertellen kan het unieke levensverhaal geschreven worden en ook de tekst voor een herinneringskaartje als daar behoefte aan is.

In ieder van ons schuilt een held waarover verteld mag worden. Samen bespreken we de verschillende specifieke bijzonderheden van de persoon en verdiepen we ons in herinneringen om een mooi en herkenbaar beeld neer te zetten. Soms is het moeilijk om in woorden te vangen wat je zeggen wilt. Muziek of samen zingen kan een prachtig alternatief zijn.

Persoonlijke verhalen

Woorden en muziek vertellen een verhaal, foto’s en/of filmbeelden laten het zien. De combinatie beeld, woord en muziek zorgt ervoor dat het verhaal in alle dimensies wordt verteld. Het kan je helpen om de emotie te verwoorden en sfeer te creëren die je graag wenst. Als het nodig is kan ik deze beeldpresentatie voor jullie samenstellen. Passende rituelen, of handelingen met een symbolische waarde kunnen nog een extra dimensie toevoegen.

Wil je graag buiten gebaande paden? Bijzondere locaties? Als storyteller reis ik graag met je mee om het persoonlijke verhaal vorm te geven en te vertellen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Zo groeit het draaiboek van het afscheid, waarin we alle onderdelen op een rijtje zetten. We stemmen alle teksten van de sprekers op elkaar af om te voorkomen dat er een overlap in de verhalen ontstaat. Wil je zelf spreken? Dan coach ik je hoe je door kan gaan als tranen je overvallen. Ik kan voor de sprekers ook als back-up optreden, mocht het nodig zijn.

De benodigde muziek en/of de beeldpresentatie wordt door mij tijdig op de locatie aangeleverd en vooraf getest. Op de dag van de uitvaart zorg ik samen met de uitvaartverzorger dat alles loopt zoals we hebben afgesproken.

Het basistarief voor de verzorging van de ceremonie is € 630,00 per 1-1-2024

Wat mag u hiervoor verwachten?

  • Een persoonlijk uitgebreid voorgesprek
  • Begeleiding bij de inhoudelijke invulling van de uitvaart
  • Ondersteuning bij de vormgeving van de afscheids-plechtigheid
  • Het schrijven/uitwerken van teksten
  • Fotopresentatie maken
  • muziek omzetten naar MP3
  • Coachen van nabestaanden die een eigen bijdrage willen leveren
  • Het spreken tijdens de uitvaartdienst
  • Naslagwerk van digitaal gebundelde teksten
  • Reiskosten in een straal van 25 km enkele reis. Tussen de 25-50 km geldt een toeslag € 80,- voor extra reiskosten en reisuren per opdracht.

Heeft u bijzondere wensen voor de ceremonie? Dat kan natuurlijk. Ik maak graag voor u een tarief op maat.