De winst van verliesbegeleiding

De rouwende werknemer

Verlies overkomt ons allemaal. Hoe ga je als werkgever om met je rouwende werknemer? Rouw is zelf geen ziekte, maar je kan er wel goed ziek van zijn. Dat heeft direct invloed op je bedrijf. Uit recente  cijfers* blijkt dat het verzuim na verlies van een geliefd persoon op ruim 170 dagen ligt. Relatie-scheiding kan ook diepe gevoelens van rouw oproepen. Je ziet dat in het jaar van de scheiding het ziekteverzuim stijgt naar gemiddeld 9%.

Als werkgever kom je voor directe kosten te staan, loonkosten, en voor indirecte kosten zoals verlies van productiviteit. Werk vormt een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven en biedt structuur. Juist datgene dat ontbreekt in een periode van rouw. Een werknemer kan een grote drempel ervaren om met zijn rouw en kwetsbaarheid zichtbaar te zijn op het werk. Een investering in De rouwende werknemer geeft je direct grip op verzuimduur en kosten.

‘Ga je als werkgever op afstand staan waar nabijheid gewenst is?’

Voordelen op een rij
– aanzienlijke besparing op verzuimkosten
– proactieve en preventieve benadering
– betere productiviteit en kwaliteit
– individuele en persoonlijke aanpak
– advies en rouw-educatie over de effecten van rouw aan management, collega’s of team

Blijf op de hoogte van recente ontwikkeling over rouw.
Speciaal voor HRM, managers en arbo
– lezingen
– trainingen
Vraag naar de mogelijkheden

Het traject
Het traject behartigt de belangen van zowel werkgever als werknemer en juist dat leidt tot een effectieve en stabiele terugkeer naar de werkplek.

Het traject bestaat uit 6 afspraken. Elk traject wordt afgestemd op de persoonlijke beleving van de werknemer. Onderwerpen zijn,
– persoonlijke verhaal en de uitdagingen van het verlies
– stressmanagement
– emotieregulering
– inzetten eigen netwerk
– driegesprek met werknemer, werkgever en mijzelf. Hierin worden de mogelijkheden van de werknemer en de impact van het rouwproces besproken.

Specifieke kennis
Het omgaan met en het luisteren naar een rouwende vraagt specifieke kennis over het rouwproces. Pijn en verdriet kun je niet wegnemen of oplossen. Als werkgever heb je de keuze om je werknemer te helpen bij dit proces. Dat wil niet zeggen dat hij het niet alleen kan, maar je laat hem zien dat hij het niet alleen hoeft te doen. En daar zit de winst, in aandacht en loyaliteit.

Als Verlieskundige krijg ik dagelijks te maken met alle facetten van rouwbeleving en welke uitdagingen zij in hun proces tegenkomen. Daarmee bezit ik de kundigheid en inzicht om hen te ondersteunen bij het integreren van het verlies en te begeleiden naar de werkplek .

Met investeren in verliesbegeleiding De rouwende werknemer maak je meer winst dan euro’s alleen.
Maak nu een afspraak!

Casus Stefan

Een casus bespreking waarin de winst van verliesbegeleiding wordt toegelicht. Klik hier